Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η Χαλκιδική στην έκθεση ΜΙΤΤ 2011 στη Μόσχα

Chalkidiki GreeceImage by hijacker(GR) via FlickrΜε διπλό stand εντός του Ε.Ο.Τ. έκανε έντονη την παρουσία της η Χαλκιδική στη 18η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2011 στη Μόσχα μαζί με άλλους 44 συνεκθέτες από την Ελλάδα. Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής ως συνεκθέτης του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κύριο Γρηγόρη Τάσιο, τη Γενική Γραμματέα κυρία Ρούλα Μυκωνιάτη, τον Σύμβουλο κύριο Νίκο Γρηγοριάδη, καθώς και από εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων.

Στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ο Τουριστικός Οργανισμός MOUZENIDIS TRAVEL οργάνωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 τρίωρη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Χ. κύριος Τάσιος πραγματοποίησε παρουσίαση της Χαλκιδικής μπροστά σε 650 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Ρωσίας.

Από το κεντρικό stand του Ε.Ο.Τ., αλλά και από το stand της Χαλκιδικής, διανεμήθηκε το περιοδικό ΕΛΛΑΔΑ, στο οποίο υπάρχει 16σέλιδο αφιέρωμα για τη Χαλκιδική, μαζί με ένα κουπόνι, στο οποίο συμπληρώνοντας οι επισκέπτες του περιπτέρου τα στοιχεία τους συμμετείχαν σε κλήρωση με έπαθλα διανυκτερεύσεις σε 6 ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού  Γεώργιος Νικητιάδης επισκέφθηκε τα stand των Ελλήνων συνεκθετών συζητώντας μαζί τους. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο ελληνικό περίπτερο δήλωσε ότι ο τουρισμός από τη Ρωσία είναι ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω και υπογράμμισε ότι αναμένεται και φέτος σημαντική αύξηση Ρώσων τουριστών σύμφωνα με στοιχεία από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας.

Επισημαίνεται ότι το 2010 οι αφίξεις από τη Ρωσία προς τη χώρα μας έφτασαν τις 482.000 (από τις οποίες οι 101.000 στον αερολιμένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης) παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 55% σε σχέση με το 2009. Όσον αφορά τις θεωρήσεις διαβατηρίων στα ελληνικά προξενεία, φέτος παρουσιάζουν αύξηση 23-25%.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που θα συμβάλλει στην αυξητική τάση της εισροής τουριστών από τη Ρωσία είναι και η έναρξη από τον Απρίλιο του 2011 τακτικών πτήσεων της AEGEAN AIRLINES από Μόσχα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και η έναρξη πτήσεων του επίσημου αερομεταφορέα της Ρωσίας AEROFLOT από Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη εκτός από την Αθήνα που πετούσε μέχρι τώρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...