Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Θερμή KALIMERA Χαλκιδικής στην παγωμένη Σουηδία..

Sunset in Chalkidiki, Greece.Image via WikipediaΣτο Goteborg ανηφόρισε την προηγούμενη εβδομάδα η Χαλκιδική, δίνοντας ένα καλό δείγμα από τις επιλογές που θα έχουν φέτος οι Σουηδοί για τις διακοπές τους. Στην έκθεση TUR που πραγματοποιήθηκε από τις 24-27 Μαρτίου 2011, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετείχε με stand στο περίπτερο KALIMERA GREKLAND.

Η Ελλάδα μπορεί να ευχήθηκε KALIMERA στους Σουηδούς, αλλά τα περισσότερα χαμόγελα προέρχονταν από τους εκθέτες που αντιμετώπισαν ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον για ο,τιδήποτε ελληνικό. Η Χαλκιδική που τις προηγούμενες δεκαετίες υποδεχόταν Σκανδιναβούς, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν, οι νεότεροι έμαθαν..

Η αγορά της Σουηδίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο επειδή οι Σουηδοί είναι συνειδητοποιημένοι επισκέπτες αλλά κυρίως γιατί ταξιδεύουν off season λόγω της υπερβολικής ζέστης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η απευθείας σύνδεση της low cost αεροπορικής εταιρείας RYANAIR από το αεροδρόμιο Skavsta της Στοκχόλμης στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, θα δώσει από φέτος το καλοκαίρι τη δυνατότητα στους μεμονωμένους επισκέπτες να οργανώσουν το ταξίδι τους πιο άνετα και κυρίως πιο οικονομικά. Αυτό ήταν το δυνατό ατού της Χαλκιδικής και πάνω σ΄αυτό στηρίχθηκε η προβολή της στο κοινό με flyers, μπλουζάκια και καταχωρήσεις σε περιοδικά. Στη συντονισμένη αυτή δράση παρουσίασης, οι επισκέπτες της TUR ανταποκρίθηκαν ανάλογα.

Η εγκαθίδρυση νέων απευθείας πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, φέρνει έναν αέρα ανανέωσης επιτρέποντας τη διεκδίκηση αγορών που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι Tour Operators της Σουηδίας αφυπνίστηκαν βλέποντας έναν προορισμό που έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει όλα όσα οι πελάτες τους ζητούν: Παραλίες & καταδύσεις για διακοπές, γραφικούς οικισμούς & γαστρονομία για τον επισκέπτη με πολιτιστικό ενδιαφέρον, συνεδριακούς χώρους για events.

Η πεποίθηση είναι ότι από ήδη φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχουν οι πρώτες δειλές αφίξεις και ότι η επόμενη σαιζόν θα παρουσιάσει έναν μετρήσιμο αριθμό τουριστών από τη Σκανδιναβία. Στη Χαλκιδική ετοιμάζουμε τις επόμενες δράσεις προβολής και οψόμεθα!..

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...