Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Επαφές στις ΗΠΑ για τόνωση της κρουαζιέρας

Επαφές με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών θα έχουν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, και ο υφυπουργός, Γιώργος Νικητιάδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Κρουαζιέρας και Τουρισμού που ξεκινά αύριο στο Μαϊάμι.
Οι κ.κ. Διαμαντίδης και Νικητιάδης θα έχουν συνομιλίες με τους επικεφαλής των εταιρειών στους οποίους θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προοπτικές που ανοίγονται με τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα.
Στόχος του Υπουργείου είναι η προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων, που φέρουν μη κοινοτικές σημαίες και αποτελούν την πλειοψηφία του παγκόσμιου στόλου, τα οποία θα πραγματοποιούν κυκλικές κρουαζιέρες με βάση τα ελληνικά λιμάνια μετά και την άρση του καμποτάζ.
Η Διεθνής Έκθεση Κρουαζιέρας και Τουρισμού θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου.
Σχολιάζοντας το επικείμενο ταξίδι της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μαϊάμι, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσαν: «Αν ήθελε πραγματικά η κυβέρνηση να ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην πλήρη, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, άρση του καμποτάζ. Όσο δεν το κάνει αυτό, η οικονομία θα συνεχίσει να χάνει έσοδα και οι ανταγωνίστριες χώρες να διεκδικούν και να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...