Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τα Ιόνια Νησιά στη διεθνή έκθεση τουριστικής προβολής στη Μόσχα

Corfu 2003Image via Wikipedia
Τα Ιόνια Νησιά συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση τουριστικής προβολής που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 16 με 19 Μαρτίου 2011.

Στην έκθεση αυτή παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων με Έλληνες και Ρώσους επιχειρηματίες που ενεργοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα τη Μόσχα είχε επισκεφθεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία τριών νέων visa centers στη Ρωσία και έδωσε συνέντευξη τύπου προς τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλοντας την Ελλάδα.

Τα  τελευταία χρόνια η ροή των  Ρώσων επισκεπτών προς τα Επτάνησα κινείται ανοδικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ζακύνθου όπου πέρυσι ήρθαν στο νησί δύο τσάρτερ, ενώ φέτος αναμένεται ο αριθμός αυτός τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι Ρώσοι επισκέπτες σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας το 2009 ανήλθαν σε 251.000 άτομα, ενώ το πρώτο εννιάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 415.000 άτομα, γεγονός που δείχνει τη ραγδαία αύξηση της κίνησης Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας.

Εξάλλου, η δημιουργία στη Ρωσία τριών καινούργιων visa centers στις πόλεις Καζάν, Σαμάρα και Κρασνογιάρσκ θα βοηθήσει τα μέγιστα στο να ανταποκριθεί η χώρα μας στην αύξηση της κίνησης των Ρώσων επισκεπτών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...