Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Bloomberg: Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό οι απεργίες

Σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg, κάνει λόγω για ενδεχόμενο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από τις...
κινητοποιήσεις – απεργίες που σημειώνονται στη χώρα, ειδικά στην περιοχή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που ξεκίνησε στην Τυνησία και εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, έχει βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν ξανά οι τουρίστες στη χώρα, ωστόσο όπως αναφέρεται οι απεργίες και οι αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των επισκεπτών της Αθήνας

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο κίνημα των αγανακτισμένων. Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι αντιδράσεις συμπίπτουν με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου να περιορίσει τη φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων και να στηρίξει τον τουρισμό μέσω του Facebook, του Expedia Inc και του Twitter, αλλά και κρατώντας τουριστικά αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη, ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δημοσίευμα επικαλείται δήλωση του οικονομολόγου της Citigroup, Τζιάντα Τζιάνι σύμφωνα με τον οποίο όσο οι κοινωνικές εντάσεις παραμένουν η εμπιστοσύνη δεν θα ανακάμψει. «Ο τουρισμός μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τις απεργίες», δήλωσε.
www.greekfinanceforum.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...