Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προληπτικοί έλεγχοι για ακραίες συμπεριφορές τουριστών στην Κέρκυρα και Ζάκυνθο

Zante TownImage by Frosted Peppercorn via Flickr Να υπάρξει στενή συνεργασία, προκειμένου να μην παρατηρηθούν τη φετινή τουριστική περίοδο ακραίες συμπεριφορές τουριστών, σαν αυτές που έχουν συμβεί πέρσι στις περιοχές του Κάβου, στην Κέρκυρα και του Λαγανά, στη Ζάκυνθο, ζήτησε ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας, Dr David Landsman, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, τον οποίο επισκέφτηκε.

«Εμείς», δήλωσε ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας αναφερόμενος στην Πρεσβεία και στα κατά τόπους προξενεία, «είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες ακραίες συμπεριφορές άγγλων τουριστών» και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη τη διενέργεια τακτικών ελέγχων σε μπαρ που προσφέρουν ποτά σε φτηνές τιμές αλλά είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Ως περιοχές, όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, κατονόμασε τον Κάβο, στην Κέρκυρα και το Λαγανά, στη Ζάκυνθο, όπου, ήδη, από την αρχή της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε γι’ αυτές τις περιοχές πριν λίγες μέρες, ήδη έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά που, όπως επεσήμανε, ευτυχώς δεν έλαβαν διαστάσεις.

Συστηματικοί έλεγχοι


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, παίρνοντας θέση για το θέμα, επέκρινε τους επιχειρηματίες που επιδεικνύουν μια τόσο αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, υποσχέθηκε, σε συνεργασία με κάθε αρμοδία αρχή, ελέγχους και αναφέρθηκε ότι το φαινόμενο δεν αφορά μόνο στα μπαρ των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και σε κάποια από τα ξενοδοχεία.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική κρίση, το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και την αδυναμία των επιχειρηματιών του τουρισμού να ανταποκριθούν σε υπέρβαρους για το εισόδημά τους φόρους, αναφέρθηκε και στο σύστημα inclusive, που εφαρμόζουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, αποκλείοντας τους επισκέπτες από την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο, να περιηγηθούν μόνοι τους χώρους των διακοπών τους και να επιλέξουν τα καταστήματα που θα τους εξυπηρετήσουν, ενδυναμώνοντας έτσι την ανάπτυξη της ελεύθερης αγοράς.

Τα φτηνά πακέτα διακοπών
Παίρνοντας το λόγο η Πρόξενος της Μ. Βρετανίας στην Κέρκυρα, κ. Sarah Ticherou, επέδωσε μέρος των ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό και στα φτηνά τουριστικά πακέτα προσφορών προς τα νησιά του Ιονίου, με αποτέλεσμα να φτάνουν τουρίστες χαμηλής εισοδηματικής στάθμης, οι οποίοι αναζητούν χαμηλές τιμές σε φαγητό και ποτό, που αναμενόμενο είναι να μην είναι τόσο καλής ποιότητας.
Σημειώνεται, τέλος, ότι τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας, κατά την επίσκεψή του στον Περιφερειάρχη, συνόδευε και η Γενική Πρόξενος της Μ. Βρετανίας, στην Ελλάδα, Alison Bechett.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...