Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κλειδί... στους Vip τουρίστες δίνει η Ελλάδα

Tο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού με έξι κινήσεις προσπαθεί να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου και να φέρει την Ελλάδα στους τοπ προορισμούς για τα μεγάλα πορτοφόλια.
Το ΥΠΠΟΤο προχωρεί σε κινήσεις για να φέρει ακριβούς τουρίστες στην Ελλάδα και ειδικότερα:
Οπως έχει επισημάνει ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης βρίσκεται σε επαφές με τις μεγάλες εταιρείες ανά τον κόσμο που κάθε χρόνο επιβραβεύουν τους καλύτερους πωλητές τους προσφέροντάς τους μεταξύ των άλλων και διακοπές υψηλού επιπέδου σε διάφορα τουριστικά θέρετρα, στα πιο ακριβά ξενοδοχεία.
Αναζητά τους ακριβούς τουρίστες από ΗΠΑ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Ιαπωνία, μέσα από επαφές που κάνει με τα κλειστά κλαμπ, στα οποία είναι μέλη, σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για παράδειγμα, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας χρόνια τώρα επιλέγει για τις διακοπές της μεγάλο ξενοδοχείο της Ελούντας στην Κρήτη, όπως και αρκετοί Σαουδάραβες.
Η απόλυτη εχεμύθεια είναι εδώ το άλφα και το ωμέγα που θέλει να εξασφαλίσει ο επισκέπτης.
Οπως λέει ο κ. Νικητιάδης, στόχος του υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.
- Οι VIP τουρίστες θέλουν να απολαμβάνουν και VIP υπηρεσίες. Από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο. Θέλουν να μπορούν να προσγειωθούν με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο, να μετακινηθούν με ελικόπτερο, να έχουν λιμουζίνα στη διάθεσή τους ή έστω αυτοκίνητο με οδηγό.
- Η δημιουργία τουριστικής κατοικίας υψηλών προδιαγραφών, 4 και 5 αστέρων επίσης θα προσελκύσει ακριβούς τουρίστες.
- Τα γκολφ. Οι γκόλφερ, μετά τους μεγιστάνες, δαπανούν τα περισσότερα. Η δαπάνη τη μέρα ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Χρειάζεται λοιπόν να δημιουργηθούν γήπεδα γκολφ στη χώρα.
- Η κρουαζιέρα, όπως και οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν τον τουρισμό με επισκέπτες που δαπανούν πολύ περισσότερα σε σχέση με τους τουρίστες που μεταφέρουν οι tour operators με τις πτήσεις τσάρτερ.
Ας σημειωθεί ότι για φέτος η τουριστική αγορά περιμένει αύξηση των αφίξεων πάνω από 10% και ενίσχυση των τουριστικών εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ (-500 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...