Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Απόβαση» Γερμανών και Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

AIDAaura 03Image via WikipediaΤην πρώτη του εμφάνιση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έκανε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο «Aida Aura» μεταφέροντας 1304, στην πλειονότητά τους Γερμανούς, τουρίστες.
Το πλοίο κατέπλευσε στις 7 το πρωί από τη Βάρνα της Βουλγαρίας και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα με προορισμό τη Σάμο ενώ μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη άλλες 4 φορές. «Απόβαση» όμως στην πόλη έκαναν σήμερα και 300 Τούρκοι τουρίστες, επιβάτες του «Ocean Majesty» που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και έχει επόμενο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά. Υπολογίζεται ότι το πλοίο, θα «δένει» στη Θεσσαλονίκη κάθε 15 μέρες μεταφέροντας τουρίστες από τη γειτονική χώρα.
Πάντως οι τουρίστες των δύο πλοίων γέμισαν το κέντρο της πόλης, επιχειρώντας μια «τονωτική» ένεση στα εμπορικά καταστήματα και παράλληλα, επισκέφθηκαν και διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων τους υποδέχθηκαν μοιράζοντάς τους ενημερωτικά φυλλάδια για τα αξιοθέατα της πόλης, όπως και λίστα με καταστήματα, απ΄όπου μπορούν να ψωνίσουν με ειδικές εκπτώσεις.
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της πόλης άλλα 16 κρουαζιερόπλοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...