Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μόνο 58% των Ευρωπαίων σχεδιάζουν διακοπές για το καλοκαίρι

Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτουν και οι διακοπές, αφού λιγότεροι από 3 στους 5 Ευρωπαίους θα φύγουν φέτος το καλοκαίρι για...
διακοπές, το πιο χαμηλό επίπεδο από το 2005, όπως δείχνει έρευνα της Ipsos.

Οι οικονομικές δυσκολίες κάνουν τις διακοπές πολυτέλεια, αναγκάζοντας τους Ευρωπαίους στην καλύτερη περίπτωση να περιορίσουν τις δαπάνες για ταξίδια ή στην χειρότερη να μην φύγουν καθόλου.

Στις εφτά χώρες όπου διενεργήθηκε η έρευνα της Ipsos- Europ Assistance (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία) μόνο 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή 8% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, 45% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν οικονομίες ή να θυσιάσουν τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Πάνω από το ένα τρίτο δεν θα λείψει περισσότερο από μια βδομάδα, ενώ το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού των ταξιδιωτών είναι το κόστος

Μόνο το 15% των Ευρωπαίων (έναντι 20% πέρυσι) σκοπεύει να ταξιδέψουν αρκετές φορές φέτος.

Αυτοί που θυσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις διακοπές τους, είναι οι λαοί του νότου οι οποίοι νιώθουν πιο έντονα τις επιπτώσεις της κρίσης.

Πιο εντυπωσιακή η στροφή των Ιταλών. Το 2011 το 78% δήλωνε ότι θα φύγει για διακοπές, ενώ φέτος το ποσοστό αυτών που σχεδιάζει να φτιάξει βαλίτσες δεν ξεπερνά το 63%.

Επίσης, μόνο 51% των Ισπανών προγραμματίζει διακοπές για φέτος το καλοκαίρι (έναντι 65% πέρυσι). Αντιθέτως το 70% των Γάλλων δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές αυτή την χρονιά, έναντι 68% πέρυσι.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...