Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΤΕΚ Κέρκυρας - Τουριστική εκπαίδευση

Τουριστική εκπαίδευση μπορεί και να σημαίνει μετάδοση ίσως και βελτίωση της εθνικής κουλτούρας, οι ιθύνοντες μάλλον έχουν άλλη άποψη, και γι' αυτό φροντίζουν να κλείσουν τον ΟΤΕΚ.
Αξιώνουμε άμεσα, σε επίπεδο πραγματικής αναβάθμισης και ποιοτικής προσφοράς εκπαίδευσης τη διασφάλιση:
1.Tης άμεσης λύσης εφάπαξ σε όλα μας τα θέματα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων και υποσχέσεων του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ γιατί οι σχολες δεν ειναι και δεν θα γινουν κεντρα ευκολου πειραματισμου και ευτελων  πολιτικων αντιπαραθεσεων.

2.Ολοκληρωμένα κοινωνικοοικονομικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία να εγγυώνται τη συνεχεια και τη βιωσιμοτητα ολων των τουριστικων σχολων του ΟΤΕΚ... εννοειται συμπεριλαμβανομενης και της πολυπαθης τουριστικης σχολης της Κερκυρας.

3.Ζητάμε τη διασφάλιση του δικαιώματος σε κάθε μαθητή και καταρτιζόμενο στην πρόσβαση σε όλες εκείνες τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, που στοχεύουν στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του, γιατί ο Τουρισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης και απαιτεί σύγχρονο τρόπο αντίληψης με διαρκή εξορθολογισμό όλου του πλέγματος σχετικών φορέων και θεσμών, για την ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με επαγγελματισμό, συνέπεια, υγιή ανταγωνισμό, πιστοποιημένες σπουδές ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.

4.Ανάκληση όλων εκείνων των αποφάσεων που θίγουν τα συμφέροντα:

α) των μαθητών, σπουδαστών και καταρτιζόμενων,
β) όλων ανεξαιρέτως των εργαζόμενων υπαλλήλων των σχολών,
γ) ολόκληρου του ΟΤΕΚ

και που έχουν χαρακτηριστεί επανειλλημένα παράνομες και καταχρηστικές σε όλες τις επερωτήσεις των βουλευτών τις οποίες προφανώς ποτέ δεν έλαβαν υπ’ όψιν οι αρμόδιοι παράγοντες.

Ζητούμε απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, όπως επίσης και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕΚ, παραθέτοντας τις κάτωθι ερωτήσεις:

1) Με ποιά κριτήρια επιτρέπετε την αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της τουριστικής εκπαίδευσης αρχικά με την κατάργηση των οικοτροφείων του Ο.Τ.Ε.Κ. και πόσο άμεσα έχει μεθοδευτεί η σιωπηρή κατάργηση ολόκληρου του Οργανισμού;

2) Προτίθεστε να υποβάλετε και να υλοποιήσετε άμεσα τον προγραμματισμό του επόμενου εκπαιδευτικού έτους και εάν ναι γιατί δεν γνωρίζουμε που θα στεγαστεί η Σχολή της Κέρκυρας από την 1/Ιουλίου/2012;

3) Ποιά μέτρα προτίθεστε να πάρετε για την εξυγίανση και ποιοτική αναβάθμιση του Οργανισμού και πότε;

4)Τι απαντάτε στις αιχμές που αφήνουν οι επιστολές των μελών του Δ.Σ
α) κυρίου Προύτζου
β) κυρίου Κρικώνη
γ) κυρίου Κωλέτση

5)Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν οι τόσο βιαστικές αποφάσεις;

6)Ποιά είναι η ξεκάθαρη απάντηση για τη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης της Κέρκυρας;

Υπογραμμίζουμε πως είμαστε εδώ ενωμένοι και σας θυμίζουμε πως θέλουμε να έχουμε και θα έχουμε μέλλον. Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσετε την πλάτη ποτέ ξανά και σε καμία περίπτωση δεν θα σας αφήσουμε να κλείσετε τις σχολές υπονομεύοντας ότι εμείς με κόπο πολλών δεκαετιών οικοδομήσαμε. Είναι γνωστό ότι την περίοδο που διανύσαμε αποδεδειγμένα είχαμε ουσιαστική αύξηση της συμμετοχής στην Τουριστική εκπαίδευση όλων των κατηγοριών και επιπέδων καθώς και αύξηση της προσέλευσης ενηλίκων ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και φυσικά με το ελάχιστο κόστος.

Εμείς γνωρίζουμε και πιστεύουμε πως Τουριστική εκπαίδευση σημαίνει μετάδοση ίσως και βελτίωση της εθνικής κουλτούρας. Είναι θεσμός της πολιτείας εδώ και πολλές δεκαετίες με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και περιεχόμενο και δεν θα επιτρέψουμε να διολισθήσουμε χωρίς αντίδραση στον κατήφορο χωρίς τέλος που μεθοδεύτηκε ερήμην μας. Εσείς στα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων έχετε στο ακέραιο την ευθύνη, γιατί εσείς αθετήσατε δεσμεύσεις και υποσχέσεις που μόλις πριν λίγες ημέρες δώσατε.

Oι εργαζόμενοι στην ΕΠΑ.Σ/ΟΤΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...