Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Απάντηση ξενοδόχων στους Ιταλούς

Απάντηση στην επιστολή με την οποία η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού ''VERATOUR'' ακύρωσε τις πληρωμές τριετούς συμβολαίου για επτά ελληνικά ξενοδοχεία, με τη δικαιολογία ότι σύντομα η χώρα βγει εκτός ευρώ, δίνει ο  ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης.

"Ερευνήσαμε το θέμα εις βάθος και κατέστη σαφές ότι η εν λόγω ενέργεια του τουριστικού γραφείου αποτελεί μονομερή τροποποίηση των συναλλακτικών όρων επικαλούμενο πολιτική αστάθεια προκειμένου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι ανεξάρτητα από την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Ελλάδα επικρατεί ευνομία, ευταξία και ουδόλως επηρεάζεται η λειτουργία του Κράτους και φυσικά ο τουριστικός τομέας από τις όποιες εξελίξεις", δήλωσε ο κ. Τσακίρης.

"Πιστεύω ότι οι επί μακρόν συνεργάτες μας θα τιμήσουν στο ακέραιο τις συμφωνίες τους, μη προσπαθώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη σε βάρος τόσο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των τουριστών πελατών τους που προσβλέπουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα", τόνισε και κατέληξε:

"Η Χώρα μας αναδιαρθρώνει τα δημοσιονομικά της, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, η μοναδική της πολιτιστική κληρονομιά, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, και η ζεστασιά της φιλοξενίας των ανθρώπων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...