Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η πολιτική αστάθεια απωθεί τους τουρίστες - Στο "ψυγείο" οι κρατήσεις

Μακριά από την Ελλάδα "κρατάει" τους τουρίστες η πολιτική αστάθεια στη χώρα, όπως διαμορφώνεται μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Τα ξένα ΜΜΕ "μεταδίδουν" εικόνα αποσταθεροποίησης, και με βάση και τις εικόνες από τις βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις του παρελθόντος, οι τουρίστες τηρούν στάση αναμονής, "παγώνοντας" τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλη Βλαντάκη, υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων, που όμως προς το παρόν αποτελούν μεμονωμένα κρούσματα. "Το χειρότερο όμως είναι το πάγωμα των κρατήσεων" - λέει ο ίδιος, αναφέροντας ότι το κλίμα, ιδίως από χθες, δεν είναι καλό, παρά το ότι στην ουσία ... δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους τουρίστες.

"Από τη στιγμή που δεν έχουν ακυρωθεί τα τσάρτερ - που είναι περίπου όσα και πέρυσι -, ευελπιστούμε ότι θα γεμίσουν. Αν όμως δεν υπάρχει ζήτηση, θα ακυρωθούν και τότε θα μιλάμε για de facto συρρίκνωση του τουρισμού" - λέει ο κ.Βλαντάκης.

Αύριο ο Σύνδεσμος συγκαλεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ενώ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση και με τους ξενοδόχους, προκειμένου από κοινού να καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασης με κατεύθυνση το εξωτερικό.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...