Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ινδοί επενδύουν στις Πρέσπες

"Η εταιρεία «Sahara India» του Ινδού επιχειρηματία Subrata Roy αγόρασε προσφάτως το ξενοδοχείο Slavija στην Αχρίδα το οποίο θα χρησιμοποιήσει, αρχικά... για τη στέγαση των προσώπων που θα εργασθούν για την υλοποίηση μεγαλεπήβολου σχεδίου του Ινδού επιχειρηματία για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της λίμνης της Πρέσπας".

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του Ελληνικού Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σκοπίων και συγκεκριμένα, προσθέτει ότι ο Subrata Roy έχει εξαγγείλει τη δημιουργία, στην περιοχή Αχρίδας-Πρεσπών, ενός «Λας Βέγκας» της πΓΔΜ, δηλαδή ενός μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος που θα περιέχει, μεταξύ άλλων, καζίνο, γήπεδα γκολφ, κλπ.

Οπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, εκπρόσωποι της Sahara India πρόκειται να έλθουν στην πΓΔΜ στο τέλος του τρέχοντος μήνα, μαζί με τους εκπροσώπους της επίσης ινδικής εταιρείας «Eurocor» που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην παραγωγή και την εξαγορά αγροτικών προϊόντων. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας για την Προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων στην πΓΔΜ, εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας από τις ΗΠΑ καθώς και κλωστοϋφαντουργική εταιρεία από την Ευρώπη ενδιαφέρονται για την κατασκευή εργοστασίων στη βιομηχανική ζώνη Bunardzik, ενώ εκπρόσωποι της αλυσίδας ξενοδοχείων Kempinski έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ξενοδοχείων σε δύο - τρεις τοποθεσίες των Σκοπίων και της Αχρίδας. Επιπλέον, κατά τον ίδιο, διάφορα οινοποιεία της πΓΔΜ πρόκειται να υπογράψουν συμφωνίες εξαγωγής κρασιού στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα σχόλια των σκοπιανών ΜΜΕ, καταλήγει το ενημερωτικό έγγραφο, εάν όλες αυτές οι εξαγγελθείσες επενδύσεις και επιχειρηματικές συμφωνίες υλοποιηθούν, θα εισρεύσουν στη χώρα κατά το τρέχον έτος περίπου 150 εκατ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...