Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιώργος Καμίνης κοινή προσπάθεια για τη τουριστική προβολή της Αθήνας

Η τουριστική προβολή της Αθήνας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που θα συντελέσουν στην ανάδειξή της σε δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της, συζητήθηκαν σε ...
συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο της η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.


Κατά τη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας τουριστικών υποδομών και επενδύσεων του υπουργείου κ. Ιωάννης Πυργιώτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας κ. Αλέξης Γαληνός, έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους στόχους που έχουν τεθεί και τα χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων θα υλοποιηθεί η συνολική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, η οποία δεν προσδιορίζεται μόνο στο ιστορικό κέντρο αλλά επεκτείνεται και στις γειτονιές.

Όπως επισημάνθηκε, ο στόχος της κοινής προσπάθειας είναι διττός: Αφενός είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα υφίστανται και αποτελούν αντικίνητρο για την τουριστική ανάπτυξη και αφετέρου η δημιουργία νέων υποδομών προσέλκυσης επισκεπτών όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός «διαδρομών» όπου θα περιέχουν μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία που προσφέρει η πόλη.

Η υπουργός επισήμανε ότι: « η Αθήνα μπορεί να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού καθώς διαθέτει μια ανεξάντλητη ποικιλία από ενδιαφέροντα στοιχεία που εκτείνονται από τον πολιτισμό, το θέατρο τη μουσική, την αρχαία Ελλάδα, και φθάνουν μέχρι τη γαστρονομία, το παραθαλάσσιο μέτωπο, τις γειτονικές εξορμήσεις. Η επιτυχία του σχεδιασμού που έχει γίνει είναι στα χέρια μας. Οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «η συνέχιση και η ενδυνάμωση των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε να μετατραπεί η Αθήνα σε ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, απαιτεί στρατηγική και στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών με συνεχείς μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...