Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ρώσοι τουρίστες "έσωσαν" και τη Ρόδο

Στα όρια της περσινής κίνησης, εξελίσσεται αυτές τις μέρες η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, γεγονός που έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά του νησιού και στην τοπική οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», ο Αύγουστος έκλεισε με μείωση 3,67% σε σχέση με πέρυσι. Ο απολογισμός θεωρείται καλός, από την άποψη ότι τους προηγούμενους μήνες, η πτώση ήταν μεγαλύτερη.

Οι επιχειρηματίες τού νησιού ευελπιστούν ότι σε ανάλογα καλά επίπεδα θα κινηθεί η άφιξη τουριστών και το μήνα Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο, με πτήσεις τσάρτερ έφθασαν στο νησί τής Ρόδου 344.276 επισκέπτες, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν έρθει 357.394 επισκέπτες.

Η πτώση οφείλεται, κυρίως, στο ότι ήρθαν λιγότεροι Γερμανοί, Ιταλοί, Δανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί κ.λπ., αγορές που και στους προηγούμενους μήνες είχαν ανάλογη συμπεριφορά.Αντιθέτως, σημαντικές αυξήσεις σημείωσαν οι Ρώσοι τουρίστες (είναι πλέον η τρίτη δύναμη μετά τους Άγγλους και τους Γερμανούς), οι Γάλλοι, οι Νορβηγοί, ενώ και οι Άγγλοι πήγαν καλά με μικρή αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...