Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διεύρυνση της ελληνοτουρκικής τουριστικής συνεργασίας

Oι δυνατότητες διεύρυνσης της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε διακρατικό επίπεδο, εξετάστηκαν στη συνάντηση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και αντιπροσωπείας της TURSAB και εκπροσώπων του ΗΑΤΤΑ (τουριστικοί πράκτορες των δύο χωρών).

Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ομόλογο υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας και τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα ΗΑΤΤΑ και TURSAB, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω προσέγγιση των επί μέρους θεμάτων.

Από τουρκικής πλευράς τονίστηκε ότι οι διευκολύνσεις που δόθηκαν για τη Βίζα Σένγκεν με το πιλοτικό πρόγραμμα των νησιών και την επιτάχυνση χορήγησης της Βίζα, έχουν βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του τουρισμού, ωστόσο, πρόσθεσε, ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι διαδικασίες, στο προξενείο της Σμύρνης και του Μποζμπουρούν.

Σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου της TURSAB Μπάσαραν Ουλούσοϊ, 11.000.000 Τούρκοι τουρίστες ταξιδεύουν είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, ενώ αυτή την περίοδο στην Ελλάδα ταξιδεύουν 500.000 Τούρκοι. Μάλιστα, 80.000 Τούρκοι ταξιδιώτες κάνουν στην Ελλάδα θαλάσσιο τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...