Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ιταλοί και Ρώσοι έσωσαν τον τουρισμό στη Ζάκυνθο, παρ’ όλα αυτά η χρονιά θα κλείσει αρνητικά

Η χρονιά είναι πλέον δεδομένο ότι θα κλείσει αρνητικά, καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος να βελτιωθεί το κλίμα και να ανακάμψουν τα μεγέθη.

Αν λάβουμε υπόψη τη μείωση των τιμών, τη μείωση των διανυκτερεύσεων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα για την τουριστική περίοδο του 2012 μπορεί και να φτάσουν το -30% !

Τονίζει η κα Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης πως στις αφίξεις του Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, παρουσιάζεται μείωση, έστω και μικρή, της τάξεως του 0,77% ακόμα και για τον μήνα Αύγουστο.

Ενδεικτικά από τις αγορές του εξωτερικού, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία αποτελεί και την κύρια αγορά της Ζακύνθου, παρουσιάζει μείωση 3,35%, η οποία έχει σαφώς επηρεαστεί, ειδικότερα τον Αύγουστο, από τους ολυμπιακούς αγώνες. Από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζει η Ολλανδία 27,06%, η Σουηδία 24,55%, η Νορβηγία 20,52%, ηΑυστρία 13,90% και η Γερμανία 7,60%. Αντίθετα, η Ιταλία παρουσιάζει εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση, της τάξεως του 61,57%.

Η αγορά της Ρωσίας παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική, με συνεχόμενη αύξηση κάθε χρόνο, η οποία για το μήνα Αύγουστο του 2012, φτάνει το 39,36%. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η δυναμική δείχνει να συνεχίζει με νέες μεγάλες εταιρείες για την αγορά της Ρωσίας να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Ζάκυνθο, με πτήσεις όχι μόνο από την Μόσχα, αλλά και άλλες πόλεις της Ρωσίας. Επίσης, ενδέχεται η Ζάκυνθος να μπει και στην αγορά της Ουκρανίας από το 2013.

Αντίστοιχα, από το λιμάνι της Ζακύνθου, για τον μήνα Αύγουστο είχαμε μείωση των επιβατών από Κυλλήνη – 16,86 %, ενώ συνολικά από την αρχή της σεζόν είχαμε μείωση -32,43%.

Αναλύοντας τον εσωτερικό τουρισμό, έχει υποστεί μεγάλη πτώση εξ αιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. 

Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50%.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι Έλληνες, λόγω της οικονομικής κρίσης και του αβέβαιου κλίματος, έκαναν φέτος λιγότερες, πιο σύντομες και φθηνότερες διακοπές. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έκαναν καθόλου διακοπές ή περιορίστηκαν σε φιλοξενία φίλων ή συγγενών.
news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...