Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Θεσσαλονίκη ξανασυστήνεται στους τουρίστες από τη Βουλγαρία

Νίκος Σαπουντζής, γενικός Διευθυντής ΟΤΘ με την ελληνική αποστολή στη Βουλγαρία
Επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του ΟΤΘ Γιάννη Μπουτάρη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ο Οργανισμός διοργάνωσε παράλληλα παρουσίαση της πόλης στη Σόφια, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας της βουλγαρικής αγοράς.

Περισσότεροι από 80 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουρισμού παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Μετά τη λήξη της παρουσίασης πραγματοποιηθήκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Βουλγάρων τουριστικών πρακτόρων και δεκαπέντε επιχειρηματιών από τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της πόλης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βουλγαρία γι’ αυτό το σκοπό.

Οι αφίξεις των Βούλγαρων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 12,5% το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Όλο και περισσότεροι τουρίστες από τη Βουλγαρία επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές και τη νυχτερινή ζωή. Οι δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη σε οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίες παρουσιάστηκαν εκτενώς από το διευθυντή του ΟΤΘ Νίκο Σαπουντζή, λειτούργησαν ως κίνητρο για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από τη Βουλγαρία, ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για κοντινούς προορισμούς που μπορούν να συνδυαστούν με τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα που κατέκλυσαν τις πλησιέστερες ακτές της Βόρειας Ελλάδας.

Παρουσίαση στο ξενοδοχείο Sheraton στη Σόφια
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ενδελεχώς στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ενημέρωσε τους τουριστικούς παράγοντες από τη Σόφια, για τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος και παρουσιάζουν ενδιαφέρον διεθνώς.

Στην παρουσίαση εκτός από τον Πρόεδρο, το γενικό Διευθυντή του ΟΤΘ και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Σόφια Δημήτρης Γώτης.

Ο επόμενος σταθμός του ΟΤΘ για την προώθηση της πόλης θα είναι το Βελιγράδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...