Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Τρόπους προσέλκυσης ιατρικού τουρισμού συζήτησαν στην Κύπρο

Υπουργείο Υγείας Κύπρου και ΚΟΤ θα είναι έτοιμοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξαγγείλουν το στρατηγικό σχέδιο για τον Ιατρικό Τουρισμό. Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού( ΚΟΤ), ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης είπε πως το σχέδιο, που αφορά επιχορήγηση της διαπίστευσης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται πολύ σύντομα να εξαγγελθεί.
Όπως είπε ο κ. Πατσαλίδης, το ποσοστό των επιχορηγήσεων θα φτάνει μέχρι και το 70%, ενώ το σχέδιο θα απευθύνεται στην αραβική και στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόσθεσε ότι ενδιαφέρον εκφράζεται και από Ρώσους επενδυτές.
Ανέφερε ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης πρέπει να βρίσκουμε τρόπους και να αναπτύσσουμε τις υπηρεσίες μας, αλλά να προωθούμε και νέα προϊόντα, τα οποία θα ενισχύσουν την Κύπρο ως στρατηγικό γεωγραφικό χώρο προσφοράς υπηρεσιών.
«Ενας τέτοιος τομέας», είπε, «στον οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε δραστηριότητες, που ήδη σε μικρό βαθμό υπάρχουν, είναι η προσφορά υπηρεσιών στον τομέα υγείας μέσα από σχέδιο προσέλκυσης του λεγόμενου τουρισμού υγείας, πλέον μέσα από μια στρατηγική… μέσα από πιθανά κίνητρα, μέσα από πιθανή καλύτερη προβολή υπηρεσιών, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτό το κομμάτι».
Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής, που έχει συσταθεί, ούτως ώστε να αναπτυχθεί σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και με άλλους φορείς μια ολοκληρωμένη στρατηγική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...