Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Συναγερμός στις "καυτές" ζώνες για τα έκτροπα των τουριστών

Συναγερμός έχει σημάνει στους must τουριστικούς προορισμούς της νεολαίας προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα των προηγούμενων χρόνων. Καβγάδες μεταξύ μεθυσμένων τουριστών, βιαιοπραγίες, σπασίματα καταστημάτων και αυτοκινήτων, ημίγυμνοι νεαροί να κοιμούνται στους δρόμους... Τα τελευταία χρόνια σκηνές από αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς με πρωταγωνιστές μεθυσμένους νεαρούς και νεαρές με αδαμιαία περιβολή έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των δελτίων ειδήσεων όλων των ξένων ειδησεογραφικών μέσων δυσφημώντας τη χώρα μας.

Φέτος, λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές ετοιμάζονται να πάρουν ισχυρά μέτρα για να περιορίσουν όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Ο Λαγανάς Ζακύνθου, τα Μάλια Κρήτης και το Φαληράκι Ρόδου είναι οι πιο αγαπημένοι προορισμοί κυρίως νεαρών ατόμων από τη Βρετανία, που έρχονται στη χώρα μας για να ζήσουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Η προκλητική συμπεριφορά τους τις περισσότερες φορές δεν ενοχλεί μόνο τους φιλήσυχους κατοίκους και καταστηματάρχες, αλλά και τους τουρίστες εκείνους που επιλέγουν τη χώρα μας για όμορφες και ξεκούραστες διακοπές. Οι υπερβολικές αντιδράσεις τους ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ αναγκάζουν τις περισσότερες φορές τις αστυνομικές αρχές να επέμβουν και να προχωρήσουν ακόμα και σε συλλήψεις.
   
«Ο καθένας που επισκέπτεται τη χώρα μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν νόμοι που θα πρέπει να είναι σεβαστοί απ' όλους» αναφέρει στην «Espresso» ο δήμαρχος Μαλίων Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. «Η έλλειψη επιβολής μέτρων τόσα χρόνια, συν το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν φτηνά καταλύματα για να εξυπηρετήσουν τους νεαρούς που έρχονται δημιούργησαν προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, αυτή η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις. Από τους 400.000 επισκέπτες που δεχόμαστε, μόνο οι 80.000 είναι νεολαία». Οπως λέει ο κ. Λαγουδάκης, οι αστυνομικές αρχές έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα στα Μάλια από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην προκληθούν ξανά ανάλογα περιστατικά. «Ολα αυτά τα επεισόδια δημιουργούνται σε έναν συγκεκριμένο δρόμο όπου υπάρχουν τα πιο πολλά μπαρ της νεολαίας. Ετσι, σύμφωνα με το σχέδιο που ακολουθεί η αστυνομία, το σημείο αυτό παρακολουθείται πιο στενά. Εχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα σε τουρίστες που κυκλοφορούν μεθυσμένοι. Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αλλά είναι δύσκολο και πάνω απ' όλα θέλει χρόνο μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία αυτή των άτακτων νεαρών».

Ανάλογα προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει και ο πανέμορφος Λαγανάς Ζακύνθου, αφού και εκεί χιλιάδες νεαροί τουρίστες προκαλούν δημόσια με τη συμπεριφορά τους. Κορίτσια και αγόρια κάθε βράδυ επιδίδονται σε διαγωνισμούς στριπτίζ αλλά και live sex show μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, «παίζοντας» με τα νεύρα των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής. Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Λαγανά Γιάννης Λουκίσσας, η κατάσταση στον Λαγανά είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά. «Ο δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε εικόνες του παρελθόντος να εκλείψουν, ειδικά σε μια κρίσιμη για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας περίοδο. Υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση, έχει απαγορευτεί στα μαγαζιά να παίζουν πολύ δυνατά μουσική, ενώ εκεί όπου συγκεντρώνονταν κυρίως νέοι μετά το κλείσιμο των μπαρ υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Θεωρώ ότι αν όλα αυτά τα εφαρμόσουμε όλο το καλοκαίρι, δεν θα έχουμε προβλήματα».

Καλύτερη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο μαγευτικό Φαληράκι της Ρόδου από τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Ιατρίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι περιστατικά με πρωταγωνιστές ζωηρούς τουρίστες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. «Φροντίσαμε να τα εξαλείψουμε ώστε να μην έχουμε τα ίδια κάθε χρόνο. Η πιο συστηματική αστυνόμευση της περιοχής βοήθησε ώστε να μπουν όλα στη θέση τους. Φέτος θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...