Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Βιώσιμος τουρισμός σε Θάσο και Σαμοθράκη

Δύο εκδηλώσεις με θέμα το «βιώσιμο τουρισμό σε ευαίσθητες περιοχές» πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο Λιμένα της Θάσου και στη Χώρα Σαμοθράκης, στις 11 και 13 Ιουνίου αντίστοιχα. Στόχος αυτών ήταν αφενός η ενθάρρυνση του βιώσιμου τουρισμού σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου, αφετέρου η ενημέρωση για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου αλλά και η συνεργασία με τοπικούς φορείς προκειμένου οι δράσεις αυτές να έχουν χρήσιμα αποτελέσματα.
Στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «SHIFT», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο των δύο νησιών: των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των πολιτιστικών φορέων, των γυναικείων συνεταιρισμών, των ναυτιλιακών εταιρειών κ.α.
Να σημειωθεί πως και οι δύο εκδηλώσεις έκλεισαν με συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και του ακροατηρίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τα προβλήματα του τουρισμού εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας καθώς και την αξιοποίηση των δράσεων του έργου για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στα δύο νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...