Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μια ελληνική «παραλία» στο Λονδίνο!

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ... παραλία στην όχθη του Τάμεση, στην καρδιά του Λονδίνου, κεντρίζει από προχτές το ενδιαφέρον των Βρετανών! Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο έχουν στηθεί ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bar με ελληνικά προϊόντα, ενώ λειτουργεί συνεχώς και μια γιγαντοοθόνη που προβάλλει video για τον ελληνικό τουρισμό υπό τους ήχους εγχώριας μουσικής. Καθημερινά στον χώρο αυτό γίνονται διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της καμπάνιας που υλοποιείται και στο Διαδίκτυο με τον τίτλο «Υou in Greece», με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών στην Ελλάδα. Κυρίως επιχειρείται η προσέγγιση των τουριστών που δεν έχουν κλείσει ακόμα κάποιο πακέτο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Για τη δημιουργία της «παραλίας», που βρίσκεται στην Coin Street, μπροστά από το Εθνικό Βρετανικό Θέατρο, έχουν μεταφερθεί 550 τόνοι άμμου. Στον ίδιο χώρο, διοργανώνονται εκθέσεις, διαγωνισμοί με έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα, ενώ οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν beach volley, beach soccer, ρακέτες, face painting κ.ά.

Την τεχνητή παραλία εγκαινίασε προχτές ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος κάλεσε τους βρετανούς τουρίστες «να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της, τον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία, τον τρόπο ζωής και διασκέδασης, αλλά και τις σύγχρονες υποδομές σ΄ ένα περιβάλλον ασφάλειας, που εγγυάται την παραμονή των επισκεπτών».

Ο κ. Νικητιάδης σε συναντήσεις που είχε με τους επικεφαλής μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών (ΤUΙ, Τhomas Cook), καθώς και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε διεθνή μέσα επικοινωνίας, αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Σημείωσε ιδιαίτερα την αμφίδρομη σχέση του τουρισμού και του πολιτισμού, «που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, σ΄ ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον». Στα εγκαίνια της παραλίας, που θα παραμείνει ανοιχτή ώς τις 27 Ιουνίου, ήταν παρόντες ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Α. Σάντης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ν. Κανελλόπουλος και εκπρόσωποι ξένων και ελληνικών ταξιδιωτικών οργανισμών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...