Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Δυσφήμιση της χώρας μας για ακόμα μία φορά

Την μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτησή του για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα το πρωί της Δευτέρας 31/05, στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της απεργίας  της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), εκφράζει για ακόμα μία φορά ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας (HATTA). Το κρουαζιερόπλοιο "Ζenith" τελικά κατέπλευσε στη Μάλτα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών που ήταν προγραμματισμένοι να επιβιβαστούν από τον Πειραιά στο πλοίο. Ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και με άλλα κρουαζιερόπλοια που είχαν προγραμματισμένη την είσοδο- έξοδό επιβατών τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο HATTA διαμαρτύρεται έντονα για τις πρακτικές αυτές, που 
κάθε άλλο παρά βοηθούν στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας μας σε μία όχι απλά δύσκολη, αλλά κρίσιμη γιΆ αυτήν συγκυρία, και καταδικάζει απόλυτα (γνωρίζοντας καλά ότι δεν είναι ο μόνος) τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο. για την εξαγγελθείσα άρση του cabotage.
"Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση συγκεκριμένης μερίδας τουριστών στη χώρα μας, μέσω της κρουαζιέρας, και οποιαδήποτε διεκδίκηση -καθΆ όλα σεβαστή κατά τα άλλα- είναι επιβεβλημένο να μην ακυρώνει, αλλά αντίθετα να διαφυλάσσει, την αναπτυξιακή αυτή εθνική προσπάθεια και να σέβεται τα αντίστοιχα δικαιώματα των υπόλοιπων οικονομικών ομάδων που συμμετέχουν σΆ αυτήν" επισημαίνει ο HATTA στην ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο HATTA, 
"Η ζημιά που θα προκύψει για τη χώρα μας από το είδος των κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο., θα είναι ανυπολόγιστη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, αν δεν πρυτανεύσει έγκαιρα η ψυχραιμία και κυρίως η υπευθυνότητα απέναντι στην ίδια την Ελλάδα, την παραπαίουσα οικονομία της και τον ελληνικό τουρισμό, που κινδυνεύει απόλυτα από ενέργειες σαν αυτές.

Ο πραγματικός διάλογος είναι ο μοναδικός υπεύθυνος δρόμος που υπάρχει πλέον για οποιαδήποτε διεκδίκηση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά κυρίως στον τουρισμό, που φιλοδοξεί και μπορεί ακόμη να γίνει σημαντικό μέρος της λύσης των προβλημάτων της. Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια διαφορετικής συμπεριφοράς αυτή τη στιγμή. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνο τεράστιες ευθύνες για τραγικά αποτελέσματα.

Αυτοί οι τρόποι διεκδίκησης, όχι μόνο οδηγούν με βεβαιότητα στην απώλεια του «δικαίου» των διεκδικούντων, αλλά και καταβαραθρώνουν τη μόνη προοπτική ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό τουρισμό, με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Ο τουριστικός κόσμος και ιδιαίτερα ο κλάδος μας, με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει σε παρόμοιες καταστάσεις, κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση της τουριστικής μας κίνησης, με τεράστιο κόστος.

Η πολιτεία πρέπει, από την πλευρά της, να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την ομαλή ροή της επιβατικής κίνησης από και προς τα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας μας και κατά την παραμονή των τουριστών σε αυτή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...