Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οι κινέζοι θα μας σώσουν και στον ... τουρισμό!

«H Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της κινεζικής τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια» τονίζεται σε άρθρο της κινεζικής ημερησίας China Daily, επισημαίνεται, δε, ότι «από τα 16 εκατομμύρια επισκέπτες, που υποδέχθηκε πέρυσι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δέκατη μεγαλύτερη ακτογραμμή διεθνώς, και με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, οι 50.000 προέρχονταν από την Κίνα».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιθυμεί να αναβαθμίσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, καθώς και να προσελκύσει τουρίστες από την Ασία, μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία», ενώ προστίθεται ότι πρόσφατα παρουσιάσθηκε η νέα επίσημη τουριστική καμπάνια «You in Greece», καθώς και η ιστοσελίδα www.visitgreeece.gr.

Στη συνέχεια, παρατίθενται δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό «η Ελλάδα επιθυμεί να ενισχύσει το ήδη έντονο τουριστικό ενδιαφέρον της Κίνας για την χώρα, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον πολιτισμό, θέλουν να εξερευνήσουν οι ίδιοι την προέλευση του πολιτισμού των Ολυμπιακών Αγώνων» δηλώνει ο κ. Γερουλάνος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η τουριστική βιομηχανία γενικά αντιμετώπισε προβλήματα από το 2009 ώς το 2010 και εκφράζει την ελπίδα ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα κεφαλαιοποιηθεί το 2011.

Στη συνέντευξη ο κ. Γερουλάνος προσθέτει πως στην Αθήνα διαμορφώθηκε ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Ευρώπης, από την Ακρόπολη ώς το Γκάζι, με νέες γκαλερί, με μουσεία και με μπαρ, υποστηρίζοντας ότι «ο πεζόδρομος μπορεί να γίνει ένα νέο αξιοθέατο για όποιον θέλει να απολαύσει τον ελληνικό πολιτισμό και την καταπληκτική νυχτερινή ζωή της πόλης».

Τονίζει, δε, ότι η απλοποίηση της διαδικασίας για τη χορήγηση θεώρησης (visa) σε Κινέζους τουρίστες και επιχειρηματίες θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα.

Επίσης, ο κ. Γερουλάνος δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών στο άμεσο μέλλον, διευκρινίζοντας ότι στη στρατηγική προσέλκυσης Κινέζων επισκεπτών περιλαμβάνεται η συνεργασία κρατικών οργανισμών των δύο χωρών για την αναβάθμιση της υποδομής παροχής υπηρεσιών σε τουρίστες από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...