Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Χωρίς προβλήματα ο κατάπλους του Zenith στον Πειραιά σήμερα

Κατέπλευσε τελικά σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά το Zenith και παρά τις εξαγγελίες της ΠΝΟ για «συνδικαλιστική δράση» κατά του κρουαζιερόπλοιου, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σκεφτόταν να παρακάμψει για άλλη μια φορά το λιμάνι του Πειραιά, αφού η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει ότι αποφάσισε «να προχωρήσει στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του πλοίου, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά. Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Ωστόσο, δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο τα ξημερώματα στον Πειραιά, και το Zenith κατέπλευσε κανονικά. Στο μεταξύ, το λιμάνι της Μάλτας, όπου είχε καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο κατά την προηγούμενη κινητοποίηση της ΠΝΟ έσπευσε να «διεκδικήσει» εκ νέου το πλοίο, στέλνοντας επιστολή στην πλοιοκτήτρια εταιρεία με την οποία δηλώνει έτοιμο να υποδεχτεί το Zenith, περιέχει μεταφρασμένη την ανακοίνωση της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις εναντίον του πλοίου και εσωκλείει φωτογραφίες από προηγούμενη κινητοποίηση των ναυτεργατών. Τελικά η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να δρομολογήσει για άλλη μια φορά το πλοίο στον Πειραιά, έχοντας προειδοποιήσει ότι αν προκληθούν επεισόδια θα αποχωρήσει οριστικά από τη χώρα μας.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...