Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

1933 – 2013: 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΗ BRITISH AIRWAYS

Gavin Halliday, Area Manager, Europe & Africa & Φρέντυ Στιερ, Εμπορική Διευθύντρια Ελλάδος

Η British Airways γιορτάζει φέτος 80 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, στη διάρκεια των οποίων συνέδεσε το όνομά της με την πτήση Αθήνα - Λονδίνο, ενώ από το 2005 συνδέει και τη Θεσσαλονίκη με τη βρετανική πρωτεύουσα.


Η εταιρεία γιόρτασε την επέτειο με μια ειδική εκδήλωση για τον Τύπο, για τους συνεργάτες και για τους πελάτες  της στην κατοικία του Βρετανού Πρέσβη στη Αθήνα. Την εκδήλωση χαιρέτισε  στα ελληνικά ο Βρετανός πρέσβης, κ. Τζον Κίτμερ, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του τουρισμού για την Ελλάδα και για την ανάκαμψη της χώρας μέσα από την τόνωσή του, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδος της British Airways και ο κ. Gavin Halliday, Area General Manager, Europe and Africa, ο οποίος αναφέρθηκε στα σχέδια της British Airways για την τοπική αγορά, με την προσθήκη δύο νέων δρομολογίων για το καλοκαίρι 2014, σε Μύκονο και Σαντορίνη, για τη σημασία των 80 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρεία, όσον αφορά στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και της εξυπηρέτησης. 

Η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδος της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευτυχείς που γιορτάζουμε μια τόσο σημαντική επέτειο. Θέλω να ευχαριστήσω το ελληνικό επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικότερα αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε, ταυτίζοντας ουσιαστικά την British Airways με τη μετάβαση στο Λονδίνο και εν συνεχεία με όλο τον κόσμο, στο διευρυμένο δίκτυο διεθνών προορισμών της εταιρείας. Από την πλευρά μας, είναι δεδομένη η δέσμευση ότι θα εργαζόμαστε πάντοτε για την ενδυνάμωση αυτής της σχέσης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Τζον Κίτμερ, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα

Η British Airways είναι μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη και συμβάλλει αποφασιστικά στην τοπική οικονομία και για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι η συνεχής μας παρουσία εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης για την Ελληνική αγορά και σηματοδοτεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας, η οποία δεσμεύεται όχι μόνο να προσφέρει σταθερά την καλύτερη δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και να αναβαθμίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.”

Η δέσμευση της British Airways στους επιβάτες ανανεώθηκε πρόσφατα με την εταιρική καμπάνια, “To Fly. Τo Serve”, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 5 δις λιρών, που ξεκίνησε το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016. Με αυτή την επένδυση οι επιβάτες έχουν ήδη ξεκινήσει να απολαμβάνουν τα οφέλη του προγράμματος, μέσα από νέα αεροσκάφη και ανανεωμένες καμπίνες, σημαντικές βελτιώσεις στο αεροδρόμιο του Gatwick και καλύτερα lounges σε όλο το δίκτυο της εταιρείας. Επίσης, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση των υπηρεσιών catering και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, που θα δώσουν στην εταιρεία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα προσφέρουν απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία και άψογη εξυπηρέτηση στους επιβάτες, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Gavin Halliday

Μερικές από  τις σημαντικότερες βελτιώσεις στην British Airways είναι η ένταξη τριών  νέων  Boeing 777-399 ER στον στόλο, με νέες καμπίνες First Class, Club World και World Traveller Plus & World Traveller. Επιπλέον, στο τέλος Ιουνίου η εταιρεία καλωσόρισε το πρώτο Boeing Dreamliner και μόλις στο τέλος Σεπτεμβρίου ο στόλος εμπλουτίστηκε με το πρώτο Α380, που εντάχθηκε στην πτήση Λονδίνο-Λος Άντζελες, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου το αεροσκάφος ξεκίνησε πτήσεις και στο δρομολόγιο Λονδίνο-Χονγκ Κονγκ. Τέλος, τον προηγούμενο μήνα η British Airways ξεκίνησε την δοκιμαστική περίοδο για το πρόγραμμα ηλεκτρονικών ετικετών για τις βαλίτσες, ευελπιστώντας ότι θα μετατρέψει την ταξιδιωτική εμπειρία στο αεροδρόμιο ακόμη ευκολότερη και λιγότερο χρονοβόρα για τους επιβάτες.

Σήμερα, η  British Airways εξυπηρετεί τη διαδρομή Αθήνα-Λονδίνο με τρεις πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προς το Terminal 5 του Heathrow, με εισιτήρια που ξεκινούν από 75 ευρώ στη διαδρομή Αθήνα-Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων και επίναυλου καυσίμων. Παράλληλα, η British Airways συνδέει 5 φορές την εβδομάδα τη Θεσσαλονίκη με τη βρετανική πρωτεύουσα κατά την θερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...