Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Στόχος του Δήμου στην 29η PHILOXENIA ο μαθητικός και Βαλκανικός τουρισμός

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με το βλέμμα στραμμένο σε καινούργιες διεθνείς αγορές στον κλάδο του τουρισμού, και εντελώς ανανεωμένη η 29η PHILOXENIA, εξελίσσεται και θέτει νέους στόχους από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Εξασφάλισε τη συμμετοχή πολλών ξένων tour operators από τέσσερις ηπείρους, ενώ 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος των Hosted Buyers. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την έκθεση και να ανακαλύψει νέους τουριστικούς προορισμούς.


Στοχεύοντας τις νέες τουριστικές αγορές της Βαλκανικής και των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και το μαθητικό τουρισμό ο δλήμος του νησιού μας ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό παρών.

Στόχος η προσέλκυση τουριστών

Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Ζακυνθίων συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για συνεχή παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και γενικότερα για την προσέλκυση τουριστών από τη Βαλκανική ζώνη και τη Μεσόγειο.

“Ο εσωτερικός τουρισμός την περίοδο που μας πέρασε κατέγραψε μια αισθητή κάμψη και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία μας στην έκθεση, με στοχευμένες δράσεις είναι επιβεβλημένη”, δήλωσε στο Ionian Channel ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης, ενώ τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι “έχει αποδειχθεί πως οι βορειοελλαδίτες αγαπούν το νησί μας, αλλά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ασκεί πιέσεις στις μετακινήσεις, οφείλουμε με την παρουσία μας σε όλες τις διοργανώσεις να αναθερμαίνουμε και να ανανεώνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον τουριστικό μας προορισμό”.


Οι μαθητές και τα δώρα

Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να θέσει στο επίκεντρο διεθνείς και τοπικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς και να προβάλλει το τουριστικό προϊόν μας. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η προσέλκυση μαθητών παρέχοντας σε όλους τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς με έπαθλο δωρεάν διανυκτερεύσεις στη Ζάκυνθο.

“Επιδιώκουμε να καταστήσουμε πόλο έλξης για αρκετά σχολεία από όλη την Ελλάδα το νησί μας. Είναι εμφανές ότι στόχος είναι η ενίσχυση του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απόκλιση από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο Δήμος με στοχευμένες ενέργειές τους έχουν στραφεί σε μια καινούργια και άγνωστη για το νησί, έως σήμερα, τουριστική αγορά”, τόνισε ο κ. Κολύρης.


www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...