Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τον ιατρικό τουρισμό

Με ειδικό σήμα που θα προμηθεύονται από τον ΕΟΤ θα μπορούν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του ιατρικού τουρισμού, την οποία υπέγραψαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.


Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όλοι οι φορείς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ. Ετσι θα επιτυγχάνεται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού.

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον, οι ιατροί και οι μονάδες, θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.

Το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, διενεργεί ήδη έρευνα αγοράς στο εξωτερικό, προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό. Παράλληλα, προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός, που θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...