Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μετά τον ΤΑΡ οι Αζέροι φλερτάρουν τον τουρισμό

Ενδιαφέρον για τη σύσφιξη των σχέσεων στον τουρισμό αλλά κι επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας εξέφρασαν Αζέροι βουλευτές, που είχαν χθες συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Τουρισμού, παρουσία και του γενικού γραμματέα Τάσου Λιάσκου, συμμετείχε πενταμελής αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας των δύο χωρών, οι Χαντί Ρατζαμπλί, Χουσεϊνμπάλα Μιραλάμοφ, Ιγκμπάλ Μαμάντοφ, Ναζίμ Παρατζόφ και Αζέρ Μπαντάμοφ.


Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι το υπουργείο Τουρισμού έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης επαγγελματιών από το Αζερμπαϊτζάν. Εθεσε το θέμα της απευθείας αεροπορικής πτήσης Αθήνας - Μπακού, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ευρεία σύσκεψη έγινε και για το θέμα της έκδοσης βίζας.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Τουρισμού δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί, ενδεχομένως κι εντός Δεκεμβρίου, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, για περαιτέρω συνομιλίες. Εξαιτίας του ΤΑΡ, που στάθηκε αιτία για μεγαλύτερες επαφές με το Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα και σε άλλους τομείς.

Οι Αζέροι βουλευτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον της χώρας τους για επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανία κι ανέφεραν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής τους είναι η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον τουριστικό τομέα τόσο με την Ελλάδα, για την παροχή τεχνογνωσίας για τις δομές, όσο και με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ώστε ν' αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Α.ΣΤ./ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...