Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 18 εκατ. τουρίστες αναμένονται στην Ελλάδα το 2014

Μαζί με τις κρουαζιέρες τα έσοδα αναμένονται 13 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο για την τουριστική ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη


Θετικοί προβλέπονται οι οιωνοί όσον αφορά στον ελληνικό τουρισμό για το 2014, καθώς ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια και να σπάσει νέο ρεκόρ, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στη διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Τουριστική Ανάπτυξη: Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα» που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.


Το συνέδριο, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν επίσης τρόποι επέκτασης και βελτιστοποίησης της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση για τη Βόρεια Ελλάδα του πολυσυνεδρίου Capital + Vision, μιας καταξιωμένης ετήσιας συνάντησης του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την αναζήτηση των συνεργιών και των συμπράξεων εκείνων που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Οι οιωνοί για το 2014 είναι θετικοί και ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ καθώς οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 18 εκατομμύρια. Μαζί με τις κρουαζιέρες τα έσοδα αναμένονται 13 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα θα πρέπει η Ελλάδα να εκπέμπει σταθερότητα και αποφασιστικότητα», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Ο τουρισμός είναι το όχημα που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και τελικά στην έξοδο από την κρίση. Στέλνουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Η Ελλάδα είναι ασφαλής, φιλικός και ιδιαίτερα προσιτός οικονομικά προορισμός που παρέχει τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Ινγκο φον Φος ανέφερε πως τρία εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα του έχουν δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσουν από τους τόπους τους, λόγω του τουρισμού.

Στη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε πως η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να επεκταθεί εάν στηριχτεί σε τομείς όπως ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός, ο θρησκευτικός τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...