Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Aegean: νέοι προορισμοί, νέοι ναύλοι, περισσότερα αεροσκάφη

 Από αριστερά: Ειρήνη Σιδηροπούλου (Διευθύντρια Πωλήσεων Β. Ελλάδος), Ευτύχιος Βασιλάκης (Αντιπρόεδρος Aegean), Ρούλα Σαλούτση (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου Aegean), Στέφανος Σαδόπουλος (Διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος)

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ /aggelioforos.gr

Με νέους προορισμούς και ενίσχυση των υφιστάμενων, με παρουσία περισσοτέρων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, κυρίως από το εξωτερικό, η Aegean, και με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air, αναπτύσσεται δυναμικά, με ευθύνη, τόσο προς την ίδια όπως και προς το επιβατικό της κοινό.


 «Ευθύνη μας είναι να προστατέψουμε τον καταναλωτή, αλλά και να τον βοηθήσουμε τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και στο επίπεδο των ναύλων, τουλάχιστον στο εσωτερικό» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


Στόχος και δέσμευση της Aegean είναι να μετακυλήσει τα οφέλη που προκύπτουν από την εξαγορά της Olympic Air στους επιβάτες με ακόμη πιο ανταγωνιστικούς ναύλους, ενίσχυση προνομίων για τους πιστούς πελάτες και των δυο εταιριών και διεύρυνση δικτύου.
Με 45 αεροσκάφη (μέσα στο 2014 υπολογίζεται να αποκτήσουν άλλα πέντε τύπου Airbus), με οκτώ βάσεις (νέα βάση τα Χανιά), με την προσθήκη 45-50 νέων δρομολογίων (από τις 8 βάσεις της σε Αθήνα και περιφέρεια), η Aegean και η Olympic Air από κοινού θα καλύπτουν συνολικά το 2014 περισσότερα από 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 200 θα είναι εξωτερικού και τα 47 – 50 εσωτερικού.

Από Θεσσαλονίκη
Οσον αφορά τις ενισχυτικές κινήσεις της Aegean στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσθέτει ένα επιπλέον αεροσκάφος (σύνολο 5-6 αεροσκάφη), που σημαίνει αύξηση χωρητικότητας επιβατών κατά 17%-18%.
Η αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού από το 2009 έως το 2013 για τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται στο 38% ενώ αντίστοιχα στην Αθήνα είναι 21%.
Για το 2013, οι πτήσεις της Aegean από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σημείωσαν αύξηση 16% με 740.000 επιβάτες να διακινούνται στους προορισμούς της στο εξωτερικό.
«Το 16% θέλουμε να το κάνουμε τουλάχιστον 25%, στην αυτοδυναμία της Ελλάδας για το εξωτερικό, και κάθε χρόνο να το αυξάνουμε αυτό το ποσοστό» τόνισε ο κ. Βασιλάκης.
Οι προορισμοί που πετάει η Aegean από Θεσσαλονίκη είναι συνολικά 22 (τακτικά δρομολόγια και εποχικά), 8 στο εσωτερικό (Αθήνα, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Μυτιλήνη, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, τα Χανιά) και 14 στο εξωτερικό (Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Λάρνακα, Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη, Ροστόβ, Γερεβάν, Τελ Αβίβ, Παρίσι, Μιλάνο). Να σημειώσουμε ότι το Γερεβάν, η Νυρεμβέργη, το Ανόβερο και η Αγ. Πετρούπολη, είναι προορισμοί που εντάχθηκαν στο πτητικό της πρόγραμμα το 2013 και πρόκειται για εποχικούς προορισμούς.
Μέσα στο 2014 θα υπάρξει αύξηση χωρητικότητας προς Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κω και για το εξωτερικό προς Φρανκφούρτη, Λάρνακα, Παρίσι και Ντίσελντορφ.
«Αυτή η αύξηση της δραστηριότητας γίνεται είτε με περισσότερες πτήσεις είτε με περισσότερες θέσεις ή και με τα δυο» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Ευρώπη και Βαλκάνια
Για το 2014, η Aegean εξετάζει να προσθέσει και νέους προορισμούς από Θεσσαλονίκη (σ.σ. από Αθήνα έχει ανακοινώσει, ήδη, 15 νέους προορισμούς). Πρόκειται για το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το Κίεβο σε πρώτη φάση αλλά και Ρώμη, Αικατερίνμπουργκ, Ζυρίχη, Αμβούργο.
«Οι προορισμοί ξεκινούν συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες και ανάλογα πώς θα εξελιχθούν, αποφασίζουμε εάν μπορούν να στηριχτούν όλο το χρόνο» τόνισε ο κ. Βασιλάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης.
Στα σχέδια της Aegean είναι να προστεθούν και τα Βαλκάνια από Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 7-8 προορισμοί. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, είναι ένα θέμα που το εξετάζουν, και εφόσον υλοποιηθεί θα χρησιμοποιηθούν μικρά αεροσκάφη, για το λόγο ότι η ζήτηση δεν είναι επαρκής.

Οφέλη στις τιμές
Οσον αφορά τα οφέλη που προκύπτουν ως προς τις τιμές, η Aegean έχει ήδη ανακοινώσει τη διάθεση δύο νέων κατηγοριών ναύλων στην οικονομική θέση, τους GoLight και Flex ναύλους, με τιμές που ξεκινούν από 24 ευρώ προς Αθήνα, οι οποίοι εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία και απεριόριστη ευελιξία αντίστοιχα και θα προσφέρονται και στους επιβάτες της Olympic Air από το Φεβρουάριο του 2014.
Επιπλέον, πρόσφατα σε συνάντηση με εκπροσώπους της περιφέρειας η εταιρεία ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Δικτύου Γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας της Olympic Air (άγονες γραμμές), με την ένταξη 2ου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39 ευρώ από/ προς τις άγονες γραμμές για την ενίσχυση της ζήτησης, την εισαγωγή νέων χρεώσεων σύνδεσης νησιών άγονων γραμμών με το εξωτερικό με σημαντική μείωση κόστους ταξιδιού έως και 140 ευρώ, αλλά και με αύξηση της χωρητικότητας τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κράτους, όπου αυτό είναι εμπορικά και επιχειρησιακά εφικτό.
«Η βασική αδυναμία του τουρισμού μας είναι στα μικρά μέρη, στα μικρά νησιά, που τα επιλέγουν κυρίως Ελληνες και αυτό πάμε να το αποκαταστήσουμε με την ένταξη του 2ου χαμηλότερου ναύλου από/προς άγονες γραμμές, τη μείωση ναύλου στα μικρά νησιά και με τις νέες χρεώσεις σύνδεσης άγονων γραμμών με το εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

Προοπτική 10ετίας
Στόχος της Aegean στην επόμενη δεκαετία είναι τα 45 αεροσκάφη της να γίνουν 70, οι 63 προορισμοί από Αθήνα (30 εσωτερικού και 33 εξωτερικού) να αυξηθούν σε 110 (30 εσωτερικού και 80 εξωτερικού), τα δρομολόγια εξωτερικού από 162 να γίνουν 350, οι ελληνικές βάσεις αεροσκαφών από 7 (8 με τα Χανιά) να γίνουν 10 και τα 8,4 εκ. επιβάτες (425 εκ. εξωτερικού) να αυξηθούν σε 14-15 εκ. (9-10 εκ. εξωτερικού).
Κερδοφόρο 2013
Οσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της, Ευτύχιο Βασιλάκη, «το 2013 θα είναι κερδοφόρο για την Aegean, μετά από τρία χρόνια ζημιών, για την Olympic Air το 2013 θα είναι αρνητικό, ελπίζω όμως το άθροισμα των δυο να είναι θετικό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...