Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΤΕ: Αυξημένες οι προκρατήσεις από τη Βρετανία για το 2014

«Αυξημένες κατά 10% εμφανίζονται οι προκρατήσεις προς την χώρα μας από την βρετανική αγορά για το 2014 σε σχέση με το 2013, όπως προκύπτει από ένα πρώτο δείγμα 200.000 προκρατήσεων που αποτελούν περίπου το 10% του αναμενόμενου συνόλου επισκεπτών από την χώρα αυτή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης με την ευκαιρία της έκθεσης τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο.

Όπως μάλιστα σημείωσε, σε σχέση με τους κύριους ανταγωνιστές της, την Ισπανία και την Τουρκία, όπου οι προκρατήσεις είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, φαίνεται ότι η Ελλάδα κερδίζει μερίδιο αγοράς, ενώ και η Αίγυπτος παρουσιάζει σοβαρή υποχώρηση.

Μία ακόμη θετική ένδειξη για τον τουρισμό, πρόσθεσε ο κ. Ανδρεάδης, είναι ότι έχουν προγραμματισθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιπλέον 1.000.000 νέες αεροπορικές θέσεις προς την χώρα μας.

«Εάν η πορεία της Βρετανικής αγοράς εμφανισθεί και στις άλλες χώρες, όπου ακόμη δεν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι προκρατήσεις, προδιαγράφεται ως εφικτή η επίτευξη του στόχου για το 2014 των 18 εκατ. αφίξεων και των 13 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, μαζί με την κρουαζιέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χώρα να συνεχίσει να εκπέμπει εικόνα σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...