Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάβει πράσινο φως η Κομισιόν στο deal Αegean - Ολυμπιακής


Κέρδη 4,8% για τη μετοχή της MIG και 7,4% για την ΑΡΑΙΓ. Χαμηλούς τόνους κρατάει η διοίκηση της Aegean αναφορικά με το θέμα της συγχώνευσης με την Ολυμπιακή. 

Νωρίτερα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι στις 16 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να γνωμοδοτήσει θετικά στο deal των δύο Ελληνικών αεροπορικών εταιρειών. Η Aegean υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει περίπου 20 εκατ. ευρώ λόγω των συνεργιών από την (διοικητική, τεχνική κτλ) ενοποίηση με την Olympic.


Βάσει της συμφωνίας της Aegean με την ΜΙG, το τίμημα εξαγοράς είναι 72 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατομμύρια κατεβλήθησαν όταν υπεγράφη η συμφωνία. Τα υπόλοιπα 52 εκατομμύρια αναμένεται να καταβληθούν σε διάστημα τεσσάρων ετών από την έγκριση της συμφωνίας. Η συγχώνευση θα «απογειώσει», σύμφωνα με τους αναλυτές, την Aegean Airlines που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο κέρδη ύψους 16,5 εκατ. ευρώ από ζημιές 38,5 εκατ. λόγω της ενίσχυσης του τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Αegean αναφέρει ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση ή πληροφόρηση για την τελική έκβαση θετική ή αρνητική της διαδικασίας εξέτασης της σκοπούμενης εξαγοράς της Olympic Air από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό και από την εξέλιξη των διαδικασιών της Επιτροπής οι οποίες δεν προβλέπουν τελική κατάληξη ή απόφαση πριν από τις αρχές Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία την 16/10/2013.

reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...