Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρισμός και το χειμώνα ο στόχος για την Κρήτη

Πακέτο διακοπών για χειμωνιάτικους μήνες επεξεργάζεται ο δήμος Αγίου Νικολάου Πακέτο διακοπών για χειμωνιάτικους μήνες επεξεργάζεται ο δήμος Αγίου Νικολάου


Προσηλωμένοι στη διαμόρφωση και υποβολή προς στήριξη από την πολιτεία και το Δήμο Αγίου Νικολάου ενός πιλοτικού προγράμματος για την επιμήκυνση του χειμερινού τουρισμού παραμένουν οι συνεργαζόμενοι φορείς της περιοχής. Σχετική συνάντηση εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

 Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δ. Κουνενάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Εμμ. Βαρκαράκης, ο Πρόεδρος Γ. Πελεκανάκης και το μέλος Στυλ. Γεωργόπουλος του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Λασιθίου Εμμ. Σφακιανάκης και Ιωαν. Πατεράκης.

Ο Δήμος στηρίζει και συνεργάζεται από κοινού με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, ενός πακέτου διακοπών για ένα- δύο μήνες μέσα στο χειμώνα. Γι' αυτό πρωτίστως θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενεργοποιηθούν τοπικές επιχειρήσεις απ' όλο το φάσμα του τουριστικού κυκλώματος, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη ανέφερε ο Δήμαρχος όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Ανατολή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα επιμήκυνσης έχει ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι απαιτεί ένα αστικό περιβάλλον για να λειτουργήσει και όχι διάσπαρτα 2 -3 ξενοδοχεία, μακριά από πόλεις. Επίσης οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα παραμείνουν ανοιχτές τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να διαθέτουν υποδομές και οργάνωση που να προσφέρει συμπληρωματικά, εναλλακτικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο των πελατών του.

Πολύ σοβαρό θέμα που χρειάζεται έγκαιρη αντιμετώπιση είναι η λειτουργία επιλεγμένων αρχαιολογικών χώρων, που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί. Και γι' αυτό απαιτείται έγκαιρη ενημέρωση και προγραμματισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...