Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αυστρία: Στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών η Ελλάδα

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας


Η Ελλάδα επανέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών για το καλοκαίρι του 2013, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας "Φερκέρσμπιουρο-Ρουέφα" Verkehrsbuero-Ruefa, Μάρτιν Μπάχλεχνερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, με θέμα τη μέχρι τώρα πορεία των κρατήσεων και τα αποτελέσματα της εταιρείας του.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των ταξιδιωτικών γραφείων του ομίλου του, ο κ. Μπάχλεχνερ τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει τον τίτλο του «δημοφελέστερου προορισμού» των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξης του 23,3% στον κύκλο εργασιών, έπειτα από την περυσινή μείωση του σχεδόν 30%.

Συνολικά η Ελλάδα, έχει μερίδιο 14,6% στην αυστριακή τουριστική αγορά για την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 (Μάιος έως 31 Οκτωβρίου 2013), ακολουθούμενη από την Τουρκία με μερίδιο 13,1% και την Ισπανία 13%.

Αναφερόμενος στην έως σήμερα πορεία των κρατήσεων και τα αποτελέσματα του ομίλου του, ο διευθυντής του Φερκέρσμπιουρο- Ρουέφα επισήμανε πως τόσο οι κρατήσεις του φθινοπώρου όσο και οι προκρατήσεις για το 2014 είναι ιδιαίτερα καλές και να έχουν φθάσει το 89% του στόχου του κύκλου εργασιών.

Ως προς την Αίγυπτο σημείωσε πως μόνο το 20% των πελατών του ομίλου, ακύρωσε το ταξίδι του στη χώρα αυτή και το 80% προέβη σε αλλαγή προορισμού ή αλλαγή ημερομηνίας, ενώ, όπως είπε, τα περισσότερα ταξίδια τελευταίας στιγμής για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έχουν ως προορισμό την Τουρκία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Προβαίνοντας σε εκτιμήσεις για τη χειμερινή περίοδο (όπου δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα ως προορισμός σε προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων), επισήμανε, ότι η κρίση στην Αίγυπτο έχει ως αποτέλεσμα να επωφεληθούν άλλοι προορισμοί και κυρίως η Ισπανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ταϊλάνδη και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι, ήδη, από τις αρχές του καλοκαιριού, δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων, είχαν επισημάνει πως η Ελλάδα σημειώνει εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις των Αυστριακών για διακοπές, αύξηση που ξεπερνά και το 20%.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχετικό δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αυστριακής εφημερίδας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», στο οποίο τονιζόταν πως, παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα» ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Τάσεις στις διακοπές- Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», υπογράμμιζε ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο, παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012, Αυστριακοί οργανωτές ταξιδιών κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς της τάξης του 20% και πάνω.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...