Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Αρχίζουν οι Ημέρες Τουρισμού

Αυλαία ανοίγουν σήμερα οι «Ημέρες Τουρισμού 2013» που αποτελούν πλέον μια γιορτή – θεσμό για το Ηράκλειο.


Οι εργασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην πλατεία Ελευθερίας για σήμερα, γίνονταν με εντατικούς ρυθμούς μέχρι και αργά το βράδυ, ενώ ελέγχονταν μέχρι και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε σχέση με το φωτισμό και το στήσιμο των περιπτέρων.

Μετά τις 10.00 χθες παράλληλα, άρχισε να στήνεται η μεγάλη εξέδρα μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης, που πρόκειται να φιλοξενήσει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του τετραήμερου εορτασμού.

Η επίσημη έναρξη των «Ημερών Τουρισμού 2013» πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα με Αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο. Υπενθυμίζεται ότι στην πλατεία έχουν στηθεί περισσότερα από 400 περίπτερα, με τον αριθμό να αποτελεί ρεκόρ.

Οι "Ημέρες Τουρισμού 2013" που αρχίζουν σήμερα θα διαρκέσουν έως και τις 29 Σεπτεμβρίου με το πρόγραμμα τους να περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων της Κρήτης, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και ειδών τεχνών λαϊκής τέχνης. Στο σημείο των εκδηλώσεων παράλληλα, θα υπάρχει κέρασμα για τους επισκέπτες της πόλης, με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηράκλειου και ο ΕΟΤ, ενώ συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πολιτιστικοί σύλλογοι.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...