Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Παραγγελία-μαμούθ αεροσκαφών Airbus και Boeing από τη Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας παραγγελίας-μαμούθ για την ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών της, που εκτελούν τις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, ανέφεραν την Παρασκευή δύο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.


Η αναμενόμενη παραγγελία «μοιράζεται» μεταξύ αεροσκαφών της Airbus και της Boeing και πιθανώς θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ των αεροσκαφών που θα παραγγελθούν, περιλαμβάνεται και η ανανεωμένη έκδοση του 777 Boeing mini-jumbo με την ονομασία 777-9X, ένα αεροσκάφος 400 θέσεων του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει από την εταιρεία αυτό το έτος. Η Lufthansa αναμένεται επίσης να παραγγείλει περίπου 20 έως 25 μικρότερα αεροσκάφη Airbus A350. 

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Lufthansa είναι σε "εντατικές διαπραγματεύσεις", αλλά όπως είπε καμία απόφαση δεν είχε ληφθεί. Η Airbus και η Boeing αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν. Το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε πάντως τον περασμένο μήνα ότι το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa θα συνεδριάσει στις 18 Σεπτεμβρίου για να επανεξετάσει μια πιθανή εντολή αγοράς αεροσκαφών, αξίας πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...