Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σημαντική άνοδο του ελληνικού τουρισμού διαπιστώνουν οι «New York Times»

Η πολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ευνόησε ιδιαίτερα κατά το φετινό καλοκαίρι τις οικονομίες χωρών του ευρωπαϊκού νότου, γράφει η εφημερίδα


Σημαντική είναι η άνοδος του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times».

Όπως επισημαίνεται, η πολιτική αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, κυρίως της Μέσης Ανατολής, ευνόησε ιδιαίτερα κατά το φετινό καλοκαίρι τις οικονομίες χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, χάρη στη σημαντική αύξηση τουριστών.

Στην αναφορά για τη χώρα μας, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα οφείλεται στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική πρακτόρων και ξενοδοχείων, με τις τιμές διανυκτέρευσης να μειώνονται κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Ο ελληνικός τουριστικός τομέας, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου το 15% της -ύψους 251 δισ. δολαρίων - ελληνικής οικονομίας, αγωνίστηκε να επανέλθει δριμύτερος λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς και άλλων διαδηλώσεων που απομάκρυναν πολλούς τουρίστες, υπογραμμίζεται.

Παρ'όλο που η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα και αναμένεται σύντομα να χρειαστεί επιπλέον διεθνή βοήθεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο ότι η Αθήνα βρίσκεται εντός του στόχου της για το ΑΕΠ, κυρίως χάρη στον τουρισμό της.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει τα 17 εκατομμύρια φέτος, συγκριτικά με 15,5 το 2012, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε ότι τα εισοδήματα από την τουριστική βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 18% το α' εξάμηνο του 2013, αγγίζοντας τα 4.4 δισ. δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...