Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” στην Σίφνο


Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7o Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές” στην Σίφνο στις 7 Σεπτεμβρίου. Στη γενέτειρα  του εθνικού μάγειρα, Νικόλαου Τσελεμεντέ η Σίφνος  «έστρωσε το τραπέζι» με παραδοσιακά εδέσματα στην γραφική πλατεία του Αρτεμώνα αναδεικνύοντας την Κυκλαδίτικη και Ελληνική γαστρονομία. 

Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίκινος, Σύρος, Σχοινούσα, Τήνος και Φολέγανδρος φιλοξενήθηκαν στη μεγάλη «κυκλαδική γιορτή γεύσεων» με αντιπροσωπείες μαγείρων, οργανοπαικτών και χορευτών. Φιλοξενούμενο νησί εκτός Κυκλάδων, ήταν η  Σκιάθος.


Στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπες δράσεις όπως τα παιδομαγειρέματα και το δρώμενο του γάμου.  

Με  την υποστήριξη της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου  Σίφνου και των  τοπικών φορέων και  συλλόγων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, «πάντρεψε» την παράδοση με τη γεύση και τον πολιτισμό, ενώ η παρουσία των διακεκριμένων αρχιμαγείρων Νίκου Σαράντου, και Κώστα Βασάλου, απέδειξε πως η Σίφνος «γεφυρώνει» γαστρονομικά τη διαχρονικά αξία με την σύγχρονη τάση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...