Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μεσσηνία καθιερώνεται στην αγορά της Σκανδιναβίας: Δεύτερη γραμμή από Στοκχόλμη με Αpollo

Η Μεσσηνία καθιερώνεται ως ταξιδιωτικός προορισμός των Σκανδιναβών και γι' αυτό από το 2014 ο μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Apollo προγραμματίζει μια ακόμα πτήση που θα συνδέει την Στοκχόλμη με την Καλαμάτα. 


Φέτος υπάρχει μόνο η πτήση της Aegean που συνδέει τη Μεσσηνία με την πρωτεύουσα της Σουηδίας. Επειδή όμως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο προορισμό της Μεσσηνίας, η εταιρεία Apollo προγραμματίζει να συνδέσει με πτήσεις, από το Μάιο έως το Οκτώβριο, την Καλαμάτα με την Στοκχόλμη.

Η  αγορά θεωρεί αυτή την εξέλιξη ως εξαιρετικά σημαντική για το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας, αφού η δραστηριοποίηση της Apollo αποδεικνύει το ενδιαφέρον των μεγάλων τουρ οπερέιτορ για το νομό.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που θεωρούν ότι το δρομολόγιο Στοκχόλμη - Καλαμάτα είναι μονό η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις της Apollo που θα συνδέσουν την Καλαμάτα με τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία. Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι πρόσκαιρη η φετινή αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκε το πρώτο οκτάμηνο του 2013 κατά 44% σε σχέση με πέρυσι.

Σε απόλυτους αριθμούς όμως η κίνηση παραμένει ακόμα χαμηλή σε σύγκριση με τους καταξιωμένους τουριστικούς προορισμούς και υπάρχει δυνατότητα να έρθουν πολύ περισσότεροι από τους 42.822 επισκέπτες που ήρθαν το πρώτο οκτάμηνο του 2013. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ όπως η Apollo, και για αυτό προγραμματίζουν από τώρα τις πτήσεις για και από Μεσσηνία.

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...