Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ κάνουν οι Ρώσοι στην Ελλάδα! Γυρίζουν την πλάτη στην Τουρκία!

Ηχηρό «μπάσιμο» στην ελληνική τουριστική βιομηχανία επιχειρούν αυτή την περίοδο 2 τουρκικών συμφερόντων Ρώσοι Tour Operators. Η Pegas Touristik και η TezTours προχωρούν ήδη σε πολυετείς εκμισθώσεις ξενοδοχείων ανοίγοντας ταυτόχρονα γραφεία στην Κρήτη. 


Πρόκειται για κορυφαίους ομίλους που διακινούν παγκοσμίως εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, και αποτελούν μέρος τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι διείδαν από νωρίς την άνθηση του ρωσικού τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία έτη, 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία ετησίως, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της μη έκδοσης βίζας αλλά και των οικονομικών τιμών της γείτονας χώρας.

Φέτος η έκρηξη στην έλευση Ρώσων τουριστών στη χώρα μας -μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου- φαντάζει εκκωφαντική για τα ελληνικά δεδομένα, αφού κατά μέσο όρο ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου διανέμονται 10.000 βίζες κατά μ.ο. ημερησίως από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα. Όπως διαπιστώνεται την Ελλάδα επισκέπτονται Ρώσοι τουρίστες χαμηλότερου βαλαντίου και ένα κομμάτι αυτών κουράστηκε να επισκέπτεται την Τουρκία.

Οι χουβαρντάδες και οι…. συγκρατημένοι!!!

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2013 την υψηλότερη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη έχουν οι Αμερικανοί τουρίστες με 1.118 ευρώ και ακολουθούν οι Ρώσοι με 1.010,7 ευρώ. Η μέση δαπάνη των Γερμανών ανέρχεται σε 774 ευρώ, των Γάλλων και Βρετανών κυμαίνεται γύρω στα 714 ευρώ. Παρόλα αυτά, όμως, η μέση δαπάνη των Αμερικανών και των Ρώσων τουριστών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ των Γερμανών, Βρετανών και Γάλλων τουριστών αυξήθηκε.

Πλέον η Τουρκία σε πολλά 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία της φέρεται πιο ακριβή από την Ελλάδα, ενώ η διόγκωση του μαζικού τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς τη χώρα μας και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τους κέντρισε άμεσα το επενδυτικό ενδιαφέρον, που έτσι και αλλιώς υπήρχε στο κομμάτι του tour operating. Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday .gr το PEGAS Touristik έχει ως στόχο την πολυετή εκμίσθωση 19 ξενοδοχείων μέχρι το 2014 στην Ελλάδα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση 15 εξ αυτών στην Κρήτη. Αντίστοιχες βλέψεις φέρεται να έχει και ο TEZ tours με νέο μεγάλο κτίριο γραφείων στην καρδιά του Ηρακλείου.

Η φετινή έκρηξη του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα ο οποίος μετά τα γεγονότα της Αιγύπτου αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,2 εκατ. τουρίστες και η δυναμική που παρατηρείται για τη νέα χρονιά σε συνδυασμό με τα χαμηλής αξίας πλέον και υπερδανεισμένα ελληνικά ξενοδοχεία έστρεψε το ενδιαφέρον των Τούρκων στην Κρήτη, ενώ παρατηρούνται διερευνητικές επαφές και στην Ρόδο star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...