Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μείωση 5,3% του τουρισμού στην Κύπρο το 2013

«Το 2014 και τα επόμενα τρία χρόνια θα σημειώσει αύξηση», εκτιμά ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού


Τα γεγονότα Μαρτίου και Απριλίου επηρέασαν αρνητικά τον κυπριακό τουρισμό το 2013 με αποτέλεσμα να έχει καταγραφεί τους πρώτους οχτώ μήνες του 2013 συνολική μείωση της τάξης του 5,3%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισαμού, Αλέκο Ορουντιώτη, ο οποίος δήλωσε ωστόσο ότι τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ο Οργανισμός με ξένες αγορές υποδηλούν ότι το 2014 αλλά και γενικότερα τα επόμενα τρία χρόνια ο τουρισμός θα σημειώσει αύξηση.

Ο κ. Ορουντιώτης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΤ, παρέθεσε τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με οργανωτές ταξιδιών και αεροπορικές εταιρείες στις κύριες αγορές από τις οποίες η Κύπρος προσδοκεί να αυξήσει τις τουριστικές της αφίξεις.

Αναφερόμενος στη μείωση των τουριστικών αφίξεων φέτος, είπε ότι ως το τέλος Ιουνίου η αγορά κινήθηκε από τη την αρχή του χρόνου ως το τέλος Ιουνίου αρνητικά κατά 7%, ως το τέλος Ιουλίου κατά 8,5%, ενώ ως το τέλος Αυγούστου κατά 5,3%. Ο Αύγουστος ως μήνας σημείωσε πτώση της τάξης του 3%.

Με βάση τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ανέφερε, η προσδοκία είναι ότι η μείωση για ολόκληρο το χρόνο θα διατηρηθεί στο 4%, κάτι που υπό τις δεδομένες συνθήκες θεωρείται διαχειρίσιμο, όπως είπε.

Από τις κύριες αγορές μείωση σημειώθηκε στην τουριστική κίνηση από την Βρετανία, και την Γερμανία, αγορές οι οποίες παραδοσιακά έχουν μεγάλο μερίδιο για τον τουρισμό στην Κύπρο. Ωστόσο, ανέφερε ο  Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ, εξαίρεση αποτέλεσαν οι αγορές της Ρωσίας (κατά 25%), της Ουκρανίας (κατά 85%) και του Ισραήλ (κατά 22%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια σας αρκεί να μην είναι υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...